Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare
 
 Indicatoare multivariable de proces, pentru utilizare in mediu Ex.
Niculae Florescu - 0730 020 706


 BEKA In sistemele de automatizari utilizate in industrie astazi, un echipament de baza este indicatorul de date de proces. in cele ce urmeaza vom prezenta indicatorul BEKA, care poate afisa pana la opt variabile de proces si are diferite facilitati de utilizare, cum ar fi: 11 formate standard de afisare, care contin una, doua, trei, patru sau opt variabile de intrare cu unitati de masura, taguri, bargrafuri si cateva ecrane specifice.

 Indicatoare multivariable de proces

Datorita softului integrat, indicatorul poate fi utilizat cu toate sistemele comune existente.

Alimentarea indicatorului se face pe 2 fire, fara surse suplimentare de alimentare, fara bariere Zener sau izolatori galvanici.

 Indicatoare multivariable de proces

Afisajul cu cristale lichide are contrast mare, cu lumina verde de fond, si este vizibil atat in conditii de lumina externa puternica (cu soare afara), cat si in intuneric total.

Punerea in functiune este simpla datorita formatelor standard de afisaj si nu necesita programare. Configurarea unui astfel de display este realizata prin Fieldbus si cu butoanele aflate pe panoul frontal al indicatorului.

Indicatorul este atestat pentru utilizare in mediu Ex conf ATEX, FM & IECEx intrinsic safety.

Utilizarea a doua terminale Fieldbus cu indicatorul de panou este in concordanta cu conceptul FISCO (Fieldbus Intrinsic Safety Concept), simplificand proiectarea sistemului.

De notat ca este posibila utilizarea directa la un sistem non-FISCO.

Alte facilitati de care se dispune se refera la cele 6 iesiri de alarma, care pot fi alocate oricarei variabile de intrare. Iesirile sunt de tipul SPSS si pot comanda orice sarcina certificata Exi (hupa, valva, lampa semnalizare). Configurarea alarmelor si ajustarea punctelor de alarmare se poate face de pe panoul frontal din meniu, daca nu este posibil acest lucru din sistemul Fieldbus gazda.

Syscom a livrat astfel de echipamente catre beneficiari din Romania, ultima aplicatie fiind in rafinarii si avand in componenta un sistem de 4 indicatoare de panou Fieldbus montate intr-un panou de camp, clasa de protectie IP 65.

 Indicatoare multivariable de proces
     SyscomInfo, Noiembrie 2011 (download PDF)
 
Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare | Dezabonare
SYSCOM 18
This site uses cookies to analyse traffic. Cookies politics