Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare
 
 Reduceti pierderea de apa din retea prin managementul presiunii!
Razvan Ionescu - 0722 430 702


Proiectul Demand Driven Distribution, dezvoltat de Grundfos, ofera solutii de distributie a apei in functie de cerere si reduce costurile din sistem printr-un control eficient al presiunii. Prin solutia Grundfos Control MPC si controlul presiunii proportionale - inovatie Grundfos - se optimizeaza automat consumul de energie si se diminueaza pierderile de apa cu 15%.

Reduceti pierderile de apa!

 Demand Driven Distribution

Companiile de apa aloca resurse mari pentru rezolvarea problemelor legate de pierderile de apa (NRW - non revenue water). NRW este apa produsa si "pierduta" inainte de a ajunge la consumator, o cauza principala a costurilor mari la companiile de apa.

Pentru reducerea acestor pierderi este nevoie de cresterea vitezei de detectare a problemelor, de optimizarea managementului instalatiei si de stabilire a unei strategii de management al presiunii. Managementul presiunii este esential pentru diminuarea pierderilor.

Socul hidraulic, o problema majora

Un factor determinant pentru pierderile din retea este socul hidraulic. Provocat de schimbari bruste de presiune in sistemul de conducte, acest fenomen poate fi redus sau eliminat prin scaderea vitezei de curgere a fluidelor, pornirea si oprirea graduala a pompelor sau reducerea dimensiunilor pompelor.

Prin analiza conditiilor din sistem si a regimurilor de functionare, specialistii Grundfos evalueaza optiunile pentru fiecare retea de distributie. Recomandarile noastre se raporteaza la pierderile economice si la resursele disponibile pentru mentinerea unei strategii eficiente de management al presiunii.

O pompa mare poate provoca un soc hidraulic mare. Pompele mai mici reduc riscul de soc hidraulic si aduc economii la costurile de operare, la consumul de energie si la pierderile de apa.

 Demand Driven Distribution

Grundfos Control MPC pentru compensarea pierderilor de sarcina

Solutia Control MPC asigura controlul presiunii proportionale, pornirile si opririle graduale, functionarea in cascada pana la sase pompe si monitorizarea si controlul cu mesaje text clare. Grundfos Control MPC lucreaza cu toate tipurile de pompe, oferind beneficii economice substantiale. Sunt solutii cu software optimizat pe aplicatie pentru un numar de pana la 6 pompe centrifuge multietajate, dublu-flux, cu aspiratie axiala si refulare radiala. Toate sistemele propuse de Grundfos sunt modelate pe dimensiunea retelei.


Reduceti pierderile prin managementul presiunii (presiunea proportionala)!

Daca pierderea de presiune din sistem este de 2 bar, in timpul perioadelor cu debit mare, presiunea de refulare a pompei trebuie setata la 6 bar pentru a obtine o presiune la robinet de 4 bar.

La un debit scazut, pierderea de presiune din sistem poate fi de numai 1 bar. Daca punctul de lucru ramane fixat la 6 bar, presiunea la robinet va creste la 5 bar. Surplusul de 1 bar din sistem creste pierderile si reprezinta un consum de energie, majorand costurile.

Pentru a compensa acest exces de presiune din sistem, functia de presiune proportionala de la Control MPC reduce automat presiunea de refulare a pompei la 5 bar, astfel incat presiunea la robinet ramane constanta la 4 bar.

In acest exemplu, o reducere in medie a presiunii cu 15% poate fi obtinuta prin adaptarea constanta a presiunii la cererea actuala. Acest lucru va reduce pierderile de apa cu 10%.
     SyscomInfo, Decembrie 2010 (download PDF)
 
Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare | Dezabonare
SYSCOM 18
This site uses cookies to analyse traffic. Cookies politics