Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare
 
Arhiva 2017
Arhiva 2016
Arhiva 2015
Arhiva 2014
Arhiva 2013
Arhiva 2012
Arhiva 2011
Arhiva 2010
Arhiva 2009
Arhiva 2008
Arhiva 2007
Arhiva 2006
Arhiva 2005
Arhiva 2004
SYSCOM info Nr. 208, Martie / Aprilie 2013  |  SYSCOM 18 INFOdescarcati pdf  |   cititi online   |     <<< back 
Syscom Info Sisteme de descarcare si masurare produse petroliere din cisterne auto
de Florin Zidaru

Produsele petroliere vehiculate sunt "crude oil" si "light distillate oil", fiecare dintre ele reprezentând combustibilul de baza folosit pentru alimentarea celor 2 centrale electrice pe gaz, în cadrul carora vor fi instalate toate cele 40 de skiduri.
Am lucrat împreuna cu vechiul nostru partener, Comercial Gasso Spania, care a aprovizionat furtunele si bratele de descarcare pentru skiduri, fapt ce ne-a permis sa livram un sistem "la cheie", putand astfel sa intarim inca o data titulatura noastra de "Integrator de Sisteme".
Syscom InfoIn SITU | Sistemul multiparametric pentru analiza apei (sonda Aqua Troll 400 si controlerul Con Troll Pro)
de Sorin Vucea

Firma In Situ este deja cunoscuta pentru aparatura destinata masurarii si înregistrarii simultane a mai multor parametri ai apei. Ultima inovatie a firmei este sonda Aqua Troll 400, prezentata în fig.1. Sonda nu poate functiona de sine statator in calitate de datalogger, precum "suratele" sale Aqua Troll 200 si Aqua Troll 100.
Syscom InfoMONITRAN | Vibratii. Vibrometre MONITRAN
de Mihai Tanasescu

Asociat timpului normat de buna functionare, regimul specific de vibratii, respectiv regimul termic, punctual, al unor organe mecanice importante, rulmenti, cuplaje, au o foarte mare importanta pentru programul de mentenanta al utilajelor cu regim permanent de functionare.
Syscom Info Robineti de reglare si actionari
de Adrian Ghita

Servomotoare electrice cu închidere la 900 sau multitura. Simple sau sisteme inteligente de comanda.
Acuator electric cu optiune "fail safe" prin arc. Inchidere complet mecanica. Nu necesita mentenanta pentru sistemul "fail safe"
Robineti de reglare DN15... DN400 PN16... PN400
Robineti cu bila Adler - Italia, cu 2, 3 sau 4 cai
Syscom InfoKROHNE | IFC050 - Convertor de semnal pentru debitmetre electromagnetice
de Virginia Serban

IFC050 a fost special proiectat pentru masurari in diferite tipuri de aplicatii pentru apa. In combinatie cu senzorii de debit, est alegerea ideala pentru masurarea debitelor fluidelor conductive. Semnalele de iesire reprezinta valorile masurate pentru debit volumetric, viteza fluidului, conductivitate, debit masic (la densitate constanta), temperatura bobinei senzorului de masurare.

Syscom Info Controlul desprafuirii colectoarelor de praf cu filtre (I)
de Romulus Tripa

Este uzual ca pentru desprafuirea continua a proceselor industriale sa se utilizeze filtre cu desprafuire de tip pulsjet in contracurent.
De regula, acestea sunt filtre pentru procese industriale cu o incarcare mare de produs pulverulent (de peste 50 g/mc de aer), debite importante de aer si, ca urmare, suprafete filtrante mari. Sistemul de desprafuire este o parte importanta de care (pe langa alte componente ale filtrului) depinde eficienta procesului de separare.
Un sistem de desprafuire cu functionare incorect reglata poate aduce prejudicii, asa cum observam si în diagrama alaturata.
Syscom InfoCORTEM | Corpuri de iluminat portabile
de Daniel Niculescu

Seria SECURLUX reprezinta categoria de lanterne utilizata pentru medii cu pericol de explozie. Aceasta serie este certificata pentru utilizare în zonele 1 si 2 unde exista risc de explozie sau incendiu. Acest tip de corp de iluminat portabil este conform cu Directiva ATEX 94/9/EC. Lanterna este ideala pentru efectuarea inspectiilor si a mentenantei echipamentelor.

Syscom Info MONITORIZAREA GAZELOR COMBUSTIBILE (I)
de Niculae Florescu

Detectoare catalitice sau detectoare IR de gaze?
În proiectarea unui sistem de monitorizare a gazelor inflamabile, care se pot degaja în instalatiile industriale din petrochimie, rafinarii, statii de pompare gaze sau alte instalatii, se pune întrebarea care este cea mai buna alegere între tehnologia de realizare a detectoarelor de gaze. Detectoare de gaze catalitice sau cu IR?
Ambele tehologii au avantaje si dezavantaje si ele trebuie comparate tinând cont de aplicatia respectiva în luarea unei decizii.


Syscom InfoELECTRONIC ASSEMBLY | Afisajele TFT - pregatite pentru utilizare imediata
de George Barbalata

Stralucitor si inteligent.
Atinge-l si pune sistemul la lucru!
În multe cazuri, la o atenta analiza a panourilor TFT standard de pe piata, decizia inginerilor poate fi împotriva folosirii lor. Motivul este ca efortul controlului lor este foarte mare, uneori fiind necesar un modul electronic tip "PC board". În acest fel, costul unui afisaj TFT se multiplica de câteva ori pentru a putea fi utilizat. La efortul dezvoltarii hardware se adauga si cel pentru dezvoltarea software.

Syscom Info SYScaltest - servicii de metrologie integrate
de Mihail Leonard Dona

Din dorinta constanta de a oferi automatizari industriale, ce furnizeaza rezultate valide, care sa confere încredere clientilor sai, Syscom 18 a creat si a consolidat o echipa de specialisti din domeniul metrologiei sub sigla SYScaltest.

În prezent, laboratorul de metrologie SYScaltest a fost atestat în acord cu cerintele standardului SR EN ISO/CEI 17025:2005.

Obiectivul major al noului laborator este acela de a funiza servicii de metrologie la cele mai înalte standarde de calitate în domeniul marimilor mecanice (presiuni, debite, volume), marimilor termice (temperaturi), marimilor dimensionale (lungimi), marimilor fizico-chimice (densitate lichide, umiditate aer-gaze, concentratie gaze), precum si în cadrul altor domenii pe care piata le va solicita.

<<< back
Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare | Dezabonare
SYSCOM 18