Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare
 
Arhiva 2017
Arhiva 2016
Arhiva 2015
Arhiva 2014
Arhiva 2013
Arhiva 2012
Arhiva 2011
Arhiva 2010
Arhiva 2009
Arhiva 2008
Arhiva 2007
Arhiva 2006
Arhiva 2005
Arhiva 2004
SYSCOM info Nr. 207, Ianuarie / Februarie 2013  |  SYSCOM 18 INFOdescarcati pdf  |   cititi online   |     <<< back 
Syscom Info Sisteme de automatizare si SCADA pentru Statia de Bioremediere Videle
de Mihai Radu

In luna ianuarie a anului 2013, SYSCOM 18 a pus in functiune sistemul de automatizare si SCADA pentru statia de bioremediere Videle, a doua lucrare de acest tip, dupa cea de la Ciuperceni. Similar, în aceasta statie vor fi tratate biologic sedimentele rezultate în urma procesarii reziduurilor petroliere din rezervoarele OMV PETROM si a solului contaminat din zona unitatilor de exploatare (scurgeri si accidente de productie).

Syscom 18 a furnizat tabloul de distributie, comanda si automatizare DAC, echipamentele din dispeceratul SCADA, sistemul de comunicatie prin fibra optica si o serie de echipamente de câmp: vanele cutit cu actionare electrica si traductoarele de presiune din statia de pompare, traductoarele de nivel ultrasonice pentru cele 2 bazine. Serviciile de proiectare si executie ale tabloului de automatizare, aplicatia software de proces si cea SCADA au fost asigurate tot de noi.

Syscom Info Sistem de masurare si incarcare in cisterne auto Petrol Brut
de Dragos Dinu

Masurarea cantitatilor de petrol brut incarcate in cisterne auto
Sistemul fiscal de masurare este compus din debitmetrul Coriolis Yokogawa, 1 filtru/ degazor, traductor de temperatura, calculator de debit, valva de control digitala, manometru si alte echipamente necesare pentru buna functionare a sistemului (cum ar fi: robinet manual de izolare, robinet de purjare etc.).

Principalul parametru masurat este volumul de petrol brut incarcat in cisternele auto cu ajutorul debitmetrului Coriolis. Cu ajutorul acestui volum brut si al temperaturii fluidului, masurata cu traductorul de temperatura si transmisa la calculatorul de debit, si tinând seama de densitatea la 15C a produsului, introdusa manual in calculatorul de debit, acesta calculeaza volumul net (volum convertit la 15C) si masa incarcate in cisternele auto.
Syscom InfoKUBLER | Numaratoare de timp "ore de functionare" Kubler
de Mihai Tanasescu

Una dintre cele mai serios administrate regii de transport public din tara, OTL RA, din Oradea, interesata fiind de gestionarea reala a consumurilor, si-a propus o evidenta corecta inclusiv a consumurilor de carburant.

A decis ca pe fiecare dintre cele aproape 60 de autobuze din parcul propriu sa monteze câte un numarator de ore de functionare pe aerotermele pe baza de motorina. Dupa o analiza comparativa cu alti fabricanti, a fost ales Kubler. Achizitia se face etapizat. Deocamdata au fost achizitionate, in noiembrie 2012, si au fost montate 20 de bucati de numaratoare electromecanice SHK07 pe tot atatea autobuze.
Syscom InfoCamille Bauer/IME/Red Lion/Iskra | Traductoare si dispozitive pentru marimi electrice
de George Barbalata

- traductoare unifunctionale de marimi electrice
• traductoare de curent --> gama de masura: 0... 1A/5Ac.a. sau la cerere (0... 7,5A)
• traductoare de tensiune --> gama de masura: 0... 50V pâna la 0... 600V
• traductoare de putere (activa sau reactiva) --> pentru sisteme mono- sau trifazice; intrare de masura curent: 0... 1A/5Ac.a.; intrare de masura tensiune: 0...100V
pâna la 0...690V
• traductoare de frecventa --> gama de masura: 48... 50... 52Hz sau la cerere (intre 10 si 1500Hz); intrare de tensiune: 10... 230V sau 230... 690V;
• alte tipuri: traductoare pentru diferenta de tensiune, traductoare pentru diferenta de frecventa, traductoare pentru factor de putere
Syscom InfoBOGE | Compresoare cu surub fara ulei
de Florin Tanase

Peste 100.000 de utilizatori ai compresoarelor de aer comprimat se asteapta sa primeasca valoare adaugata atunci cand vine vorba despre furnizarea aerului comprimat. Iar compania BOGE le poate oferi aceste beneficii suplimentare.

Compresoarele cu surub pentru aer comprimat curat, 100% fara ulei, si-au demonstrat acum multa vreme eficienta in aplicatii critice, precum cele din industriile farmaceutica, alimentara si a semiconductorilor in care utilizarea acestor tipuri de compresoare este o conditie esentiala.
Syscom InfoPEPPERL+FUCHS | Detectarea prin determinarea distantei - SCANNERUL LASER 2D R2000
de Adrian Ionel Turcas

Capacitate de vizionare neintrerupta la 3600 datorita unghiului de masurare
- Detectare corecta a pozitiei cu ajutorul micului, dar extrem de precisului senzor PRT
- Aplicare rapida datorita frecventei ridicate de scanare (50 Hz)
- Spotul luminos de dimensiuni reduse permite chiar si detectarea obiectelor foarte mici
- Aliniere simpla datorita luminii rosii
- Displayul interactiv 3600 asigura usurinta in operare si utilizarea fara niciun material auxiliar.
Syscom Infopro/M/tec | Analizorul compact cu microunde pentru determinarea concentratiei laptelui de var
de Sorin Vucea

Este utila determinarea concentratiei laptelui de var pentru diferite aplicatii: de la carbonatarea din industria zaharului, pâna la aplicatiile legate de protectia mediului. Uneori este necesara chiar masurarea concentratiei de lapte de var in grade Baume, conform tabelului de mai jos.

Mentionam ca laptele de var la concentratii mai mari de 30% este mai mult o pasta, si nu o suspensie. Pentru concentratii mai mari de 35%, se adauga aditivi la laptele de var pentru a putea fi pompat. Concentratia laptelui de var se poate determina si cu ajutorul analizorului compact cu microunde µICC 2.45, de la firma pro/M/tec, mai ales atunci când exista un produs foarte gros.
Syscom InfoSICK | Debitmetre cu ultrasunete pentru masurarea debitelor de gaze naturale - aplicatii fiscale pentru retelele de distributie -Flowsic 500
de Nicolae Preda

Compania germana SICK AG, un lider consacrat pe piata de senzori si de echipamente de automatizare, a conceput si a fabricat, in premiera, contoare cu ultrasunete pentru retelele de distributie gaze naturale.

Plecând de la modelul FLOWSIC 100, dedicat masurarilor de emisii de gaze in cosuri si furnale, si de la familia de debitmetre
FLOWSIC 600, dedicata masurarilor fiscale si tehnologice, pentru aplicatii industriale, SICK AG a produs acum debitmetrele
FLOWSIC 500, dedicate aplicatiilor pentru debite si presiuni mici.
FLOWSIC 500 este primul contor cu ultrasunete pentru piata de distributie gaze naturale, fabricat de unul din liderii germani din industria de senzoristica si debitmetrie.
<<< back
Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare | Dezabonare
SYSCOM 18