Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare
 
Arhiva 2017
Arhiva 2016
Arhiva 2015
Arhiva 2014
Arhiva 2013
Arhiva 2012
Arhiva 2011
Arhiva 2010
Arhiva 2009
Arhiva 2008
Arhiva 2007
Arhiva 2006
Arhiva 2005
Arhiva 2004
SYSCOM info Nr. 202, Iunie 2012  |  SYSCOM 18 INFOdescarcati pdf  |   cititi online   |     <<< back 
Syscom Info Sistem de automatizare si SCADA pentru Statia de Bioremediere Ciuperceni
de Valentin Andronache

În luna mai a anului 2012, SYSCOM 18 a pus în functiune sistemul de automatizare si SCADA aferent statiei de bioremediere Ciuperceni - Teleorman. În statia de bioremediere vor fi tratate biologic sedimentele rezultate în urma procesãrii reziduurilor petroliere din rezervoarele OMV PETROM si a solului contaminat din zona unitãtilor de exploatare (scurgeri si accidente de productie). Sistemul de automatizare si SCADA proiectat si implementat de Syscom 18 asigurã un control riguros al procesului tehnologic si face posibilã monitorizarea si controlul instalatiei de la distantã. La finalul operatiunii de bioremediere, materialul tratat va atinge limitele de acceptabilitate - conform legislatiei de mediu în vigoare - va fi folosit pentru refacerea terenului în lucrãrile de excavatii din care a fost preluat solul contaminat.
Syscom InfoCROWCON | Detector de gaze în Infrarosu cu comunicatie Modbus
de Niculae Florescu

Comunicatia Modbus aduce urmatoarele avantaje:
1. Asigura informatii operationale detaliate pentru un sistem de control (PLC, DCS sau SCADA).
2. Pâna la 32 de detectoare pot fi cuplate întro retea adresabila pe un singur cablu cu 4 fire torsadate, ceea ce înseamna costuri mai mici de cablare.
3. Detectoarele IR max., în varianta de baza (fara afisaj) pot fi interogate si calibrate de la distanta, prin sistemul gazda de control sau prin conectarea unui calculator cu ajutorul unui kit de comunicatie la cablurile RS 485 si toate aceste operatii sunt efectuate în zona fara pericol de explozie
Syscom InfoAMETEK | Manometre etalon digitale JOFRA IPI de la AMETEK
de Gruia Calin

Desi manometrele etalon JOFRA IPI au o constructie compactã si preturi relativ mici, surprind plãcut prin gradul înalt de versatilitate si numãrul mare de avantaje pe care le oferã utilizatorului. Seria de manometre etalon digitale JOFRA IPI aduce foarte multe avantaje în aplicatiile de teren, unde, împreuna cu unul din sistemele de generare a presiunii, pot fi folosite la verificarea si la etalonarea manometrelor analogice sau digitale, a traductoarelor si a transmiterelor de presiune, la testarea presostatelor si a valvelor de siguranta.
Syscom InfoKROHNE | OPTISONIC 6300 Debitmetrul ultrasonic clamp-on
de Virginia Serban

Debitmetrele clamp-on sunt utilizate în special în domeniile în care procesul tehnologic nu poate fi întrerupt:
. Apa, apa menajera
. Apa de racire
. Apa deionizata si demineralizata
. Solutii chimice
. Control general al procesului.
Syscom Info Echipamente de câmp CORTEM (V)
de Daniel Niculescu

Corpuri de iluminat pentru zone cu pericol de explozie
Principalele categorii de corpuri de iluminat pentru zone cu pericol de explozie sunt:
. corpuri de iluminat cu lampi fluorescente
. corpuri de iluminat cu lampa cu incadescenþa, vapori de mercur, vapori de sodiu sau lampi halogen
Syscom InfoLEM | Traductoare de curent si tensiune
de George Barbalata

- aplicatii în electronica industriala de putere, în drivere, convertizoare
- aplicatii de tractiune, în transportul public si infrastructura
- aplicatii de automatizari industriale
- aplicatii de energie electrica, regenerabila sau conventionala
- aplicatii de înalta precizie, în medicina, echipamente de test
- solutii energetice
Syscom InfoBOGE | Sisteme pentru aer comprimat BOGE
de Florin Tanase

Cu peste 100 de ani de experienta, BOGE KOMPRESSOREN Otto Boge GmbH & Co. KG este printre cei mai vechi producatori de compresoare si sisteme de aer comprimat din Germania, fiind unul dintre liderii de piata.
Profilul companiei. BOGE KOMPRESSOREN Otto Boge GmbH & Co KG este unul dintre principalii furnizori mondiali de compresoare si sisteme de aer comprimat. De dimensiuni medii, fiind o companie de familie, are un personal de 600 de membri, dintre care 380 sunt la sediul central din Bielefeld, Germania.
Syscom InfoABB | ABB Totalflow - XFCG4 6200/6201EX Calculatoare de debit
de Nicolae Preda

Seria XFCG4 6200EX este o serie de calculatoare de debit precise si fiabile, cu capacitatea de a mãsura si a monitoriza debitele de gaze naturale în conformitate cu standardele AGA, API si ISO. Bazata pe tehnologia ABB Totalflow XSerie, seria XFCG4 6200EX ofera un produs cu protectie antideflagranta pentru masurarea debitelor de gaze utilizând diafragme de masurare si contoare cu ultrasunete/ turbina/ pistoane rotative.
Syscom Info Syscom 18 a livrat patru skiduri fiscale de mãsurã pentru compania petrolierã BAPCO din Bahrain

La sfârsitul lunii mai 2012, Syscom 18 a finalizat proiectarea, executia, testarea si livrarea a patru sisteme de masura pentru încarcarea motorinei în camioane-cisterna. Proiectul este destinat companiei detinute de stat Bahrain Petroleum Company (BAPCO) ale carei operatiuni includ explorarea, forarea, productia, rafinarea si distributia petrolului. Panoul de comanda a fost executat astfel încât sa poata fi adaugat pe viitor - fara nicio modificare ulterioara - înca un sistem de masura.
"În Orientul Mijlociu derulam proiecte înca din anul 2000 si avem experienta pe piata din aceasta regiune. Am reusit sa obtinem proiectul din Bahrain atât datorita pretului bun pe care l-am oferit,cât si faptului ca furnizam solutii complete, servicii integrate.", explica Ion Andronache, presedintele Syscom 18.
<<< back
Numar Curent | Arhiva | Pliante | Contact | Abonare | Dezabonare
SYSCOM 18